Bruisend Zwijndrecht

Evenementen en terrassen brengen reuring en gezelligheid. De sluitingen van de horeca en stop op evenementen door de pandemie hebben een zware wissel getrokken op ondernemers. Inwoners misten het uitgaan en de gezelligheid.

Op momenten dat de terrassen wel open mochten, was er meer ruimte nodig om binnen de coronaregels veilig van de horeca te genieten. Het sociale leven kwam mede hierdoor weer op gang. Terrassen hebben meer ruimte gekregen. Waar het kan willen wij deze situatie van gezelligheid en bedrijvigheid behouden, waarbij we goed rekening houden met de omgeving.

Evenementen en initiatieven juichen we toe en dienen gestimuleerd te worden Het evenementenbeleid en -terrein in het Develpark bieden een goede locatie en heldere afspraken. We hopen ten zeerste dat het uitnodigend is voor initiatiefnemers, want Zwijndrecht is wel toe aan wat gezellige feestjes!

In gesprekken met inwoners horen wij vaak dat men de altijd zo gezellige Oranjebraderie op de Burgemeester de Bruïnelaan mist. Wellicht zijn er mogelijkheden om dit terug te laten keren op Koningsdag.
 

Speerpunten
  • horeca en omwonenden kijken samen of de vergrote terrassen kunnen blijven
  • Oranjebraderie terug op de Burgemeester de Bruïnelaan
  • evenementen en initiatieven toejuichen en stimuleren